nr. 1 voor jouw luxe safari

Zuid-Afrika: Fascinerende selfdrives en luxe privé safari’s

Zuid-Afrika is een van de beste safari bestemmingen van Afrika. Hier spot je de Big Five – leeuw, luipaard, buffel, olifant en neushoorn – in toegankelijke parken en reservaten. Waar je op selfdrive de epische wildernis kan intrekken van het Kruger Nationaal Park. In een land van bergen, heuvels, en krullende wandelpaden tussen de Kaapse flora. En van verrassende culinaire verwennerijen in de wijnstreek.

Is Zuid-afrika jouw droombestemming?

Luxe Safari Zuid-Afrika Kaart Afrika | Luxe Safari

In de kijker

Onze favoriete groepsreis Zuid-Afrika

18 dagen / 16 nachten

Vanaf € 3.190 p.p.

jouw luxe safari in Zuid-afrika

Op zoek naar boeiende tips voor een zelfdrive door Zuid-Afrika? Het land is uitgestrekt en vlotbereisbaar op je eigen ritme. Een roadtrip langs de Panamaroute in het Noorden of een rondreis langs de Tuinroute kunnen we ten zeerste aanbevelen. De Blyde Rivier Canyon, Port Elizabeth, de Tafelberg, de ongerepte kustlijn … Aan hoogtepunten geen gebrek.

Ook het Kruger Nationaal Park is een gekende bestemming voor een luxe safari Zuid-Afrika. In een gebied van wel bijna 20.000 km² passeren alle iconische wilde dieren passeren de revue. Kies je liever voor een privé safari in Zuid-Afrika? Denk dan zeker eens aan de privé reservaten rond het nationaal park.

Een van de meest unieke ervaringen tijdens je luxe safari Zuid-Afrika? Wakker worden in de Afrikaanse savanne, om getuige te zijn van het ontwaken van de bush.

Een andere memorabele ontdekking is Kaapstad, gekenmerkt door de waanzinnige Tafelberg. Voor geurige specerijen moet je in het centrum zijn: in de Bo-Kaap en zijn kleurrijke huizen, wellicht de meest gefotografeerde wijk van Kaapstad. Dit was vroeger de slavenwijk.

Landinwaarts van Kaapstad vind je de Winelands, dé regio voor Zuid-Afrikaanse wijnen. De bergen rondom Stellenbosch en Franschhoek zorgen voor het ideale microklimaat voor wijnstokken.

De veelzijdigheid van Zuid-Afrika kan ik onmogelijk vatten tijdens de korte periode dat ik hier ben. Pinguïns, verrukkelijke wijnen, metropool steden, ongerepte natuur... ik kan nog wel even doorgaan. En dat allemaal in combinatie met super lieve mensen.