Tanzania: wildparken van wereldklasse en witte stranden

De omvangrijke en legendarische Serengeti … Het staat op bijna ieders verlanglijstje, wat Tanzania terecht ook een van de grootste safarilanden ter wereld maakt. Want over deze uitgestrekte vlaktes, daar is het Afrikaanse wildlife heer en meester. Hoogtepunt is de jaarlijkse migratie van gnoes en zebra’s, met de hongerige katachtigen in de achtervolging.

 

 

Is Tanzania jouw droombestemming?

Luxe Safari Tanzania Kaart Afrika | Luxe Safari

In de kijker

Rondreis Tanzania

8 dagen / 7 nachten

Vanaf € 3.040 p.p.

jouw luxe safari in Tanzania 

Niemand vergeet zijn eerste ontmoeting met de Serengeti. Misschien wel omwille van het indrukwekkende uitzicht vanop Naabi Hill over de ingang van het park, vanwaar de graslanden oneindig lijken uit te deinen. Of door de sluipjacht van de leeuwen over de vlaktes. Even adembenemend is de epische migratie van honderduizenden wilde dieren van noord naar zuid en omgekeerd, zelfs over de grenzen met Kenia.

Je honger naar avontuur nog niet gestild? Kies dan voor een safari op de bodem van de Ngorongoro-krater, spot boomklimmende leeuwen in Tarangire en ontdek Lake Manyara in Rift Valley. Ook het zuiden van Tanzania telt mooie wildparken, zoals Ruaha en Selous.

MEER WETEN? LEES ONZE REISVERSLAGEN

Verken tijdens je luxe safari ook zeker de parels van het West-Tanzania. Wie chimpansees wil zien, heeft de beste kans in de wouden van Mahale. In Katavi maken vooral de grote kuddes buffels indruk.

De wildparken van Tanzania combineren met ontspanning? Relaxen langs de witte maagdelijke stranden is een winnende combinatie. In Zanzibar bijvoorbeeld, een juweel van een eiland. Zijn stranden worden vergeleken met de mooiste ter wereld. Alsof je gaat zwemmen, snorkelen en zonnebaden midden in een postkaartje.

In Tanzania kan je in de Ngorongoro-krater van de vulkaan wilde dieren spotten. Dit is safari van een ander niveau. Zeker als je dan 's avonds kan slapen met zicht op de bergkammen.