Botswana: verlies je hart aan de Okavango Delta

Wie Botswana zegt, zegt Okavango Delta: het kloppend hart van Botswana. Waar het Afrikaanse wildlife op zoek gaat naar verkoeling en drinkwater. Waar nijlpaarden rust vinden en olifanten een bad nemen. En de leeuwen? Die hebben hier geen schrik van water, maar zwemmen gewoon van oever naar oever, steeds op de loer voor hun volgende prooi. De waterwegen zelf verkennen met een houten mokoro? Kies dan voor een luxe safari Botswana!

Is Botswana jouw droombestemming?

Luxe Safari Botswana Kaart Afrika | Luxe Safari

In de kijker

Rondreis Botswana, Zambia & Zimbabwe

8 dagen / 7 nachten

Vanaf € 3.610 p.p.

jouw luxe safari in Botswana

Tijdens je luxe safari Botswana word je ondergedompeld in de eeuwenoude Kalahariwoestijn, habitat van de Bosjesmannen en het leefgebied van de Kalaharileeuw met zijn prachtige zwarte manen. De zandheuvels kleuren de uitgestrekte vlaktes oranje. Ook altijd de moeite waard zijn de witte zoutvlaktes van Makgadikgadi, bijna oogverblindend. Reis af tijdens het droogseizoen, van april tot oktober, om de zoutvlakten met de quad te verkennen en hier zelfs te overnachten.

Het groene seizoen, de periode van november tot maart, wordt in Botswana ook wel ‘secret season’ genoemd. Dan wordt het nieuwe leven geboren. Eens een migratie van zebra’s en gnoes meemaken? In het Central Kalahari Game Reserve maak je dit wonder der natuur van dichtbij mee.

meer weten? Lees onze reisverslagen

Reisverslag

Botswana | Fly-in Okavango Delta & Moremi Game Reserve

Mokoro - Luxe Safari Botswana | Luxe Safari
Reisverslag

De Okavango Delta

Botswana heef een strikt natuurbeleid, onder andere te danken aan voormalig president Seretse Khama Ian Khama. Botswana houdt zich afzijdig van massatoerisme, heeft jacht grotendeels verbannen en investeert al jaren in beschermde natuurgebieden. Het land focust daarentegen op kwaliteitsvolle en unieke belevingen voor een select aantal reizigers. En dat werpt zijn vruchten af: de natuurpracht van Botswana is nu al behouden voor de komende generaties.

Van april tot november is het regenseizoen, alles kleurt groen, dieren paren en de delta komt tot leven. Dit is een van de mooiste safari's die ik heb meegemaakt.