nr. 1 voor jouw luxe safari

De Okavango Delta

22.000 km2 zoet water ten midden van de droogste regio op aarde.
De Okavango Delta is het hoogtepunt van Botswana. Door de ligging, de rust en de schoonheid wordt safari nu een hele andere ervaring. Een vakantiebestemming om nooit meer te vergeten.

Mokoro - Luxe Safari Botswana | Luxe Safari

Palmeilanden in Xaxaba

Xaxaba is door de vele waterwegen met palmeilanden één van de wildste gebieden van de Delta. De natuur is er overweldigend. Door de uitgestrektheid, de vergezichten, het traag insijpelen van het water in de delta, eindeloze wildernis, een wirwar van lagunes en kanalen krijgt wilde dieren spotten een andere dimensie. In Botswana is de populatie olifanten gigantisch maar ook de meeste andere wilde dieren kan je hier terugvinden. Vanop het water, in een traditionele mokoro, spot je dieren en tegelijk ervaar je de rust en stilte van het stromende water. Van november tot april is het regenseizoen en kleurt de regio groen, dieren paren en alles komt tot leven.

Het zuidwesten van de delta

Deze regio is een van de zeldzame plaatsen waar vogels hun nestje bouwen. De geluiden van de vogels zijn een extra troef wanneer je hier verblijft. Zeker als je probeert hun conversaties te volgen. Hier kan je overnachten op palen en heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving waar water de overhand neemt. Al de lodges zijn ontworpen en ingericht met respect voor de natuur. Gidsen, rangers en begeleiders zijn erg beleefd en stralen professionaliteit uit.

Tip: fly & drive: vlieg van lodge naar lodge en ontdek de delta vanuit de lucht

Mopane woodlands en bossen

Hier geraken is niet altijd evident, het eiland is niet altijd bereikbaar door de hoogtes en laagtes van het water. Maar eens aangekomen loont het de moeite. Hier zitten de meeste luipaarden en leeuwen van Botswana. Tip: sluit je dag af rond het kampvuur, zo hou je de dieren op afstand.

Xigera

Olifanten, hyena’s, leeuwen of luipaarden zien vanuit je ligzetel bij het zwembad? Dat kan hier! Maar ook ander wild is hier makkelijk vindbaar tijdens een leuke gamedrive. Of zelfs de kleinste wonderen van de delta zijn hier te bezichtigen. Op zoek naar minikikkers, waterlelies en meer moois vanuit een mokoro. Een mokoro is een uitgeholde boomstam waaruit je alles wat deze regio te bieden heeft kan ontdekken. Tip: slaap hier in Xigera Camp en douche buiten omringt door het gezelschap van een van de viervoeters.

De oevers van de Savuti Channel

Dit gebied rond de delta staat bekend om de grootste populatie olifanten in Afrika. Hier kan je de dieren zien in hun natuurlijke habitat. Maar ook vogels vinden gemakkelijk hun weg naar hier.  Dit komt omdat na vele jaren droogte de regio weer rijkelijke regenbuien kende.

De machtige ‘vic falls’

Ooit al voor deze watervallen gestaan? Ik kan het niet beschrijven, dit is iets wat je gewoon in levende lijven moet ondervinden. De macht en de kracht zijn impressionant. De watervallen zijn 1700 meter lang en 100 meter hoog. De watervallen grenzen aan Zimbabwe en Zambia maar worden vaak gecombineerd met een safari in Botswana. Een ideale afluister van deze impressionante reis was het helikopter bezoek aan de Victoria Falls. Vanuit de lucht heb je een erg overweldigend beeld van de watervallen en kan je goed inschatten hoe groot het gebied is.

De mooiste lodges’

Slapen doe je op de meest idyllische plekken van het gebied. Wij bezochten:
  • Eagle Island Camp
  • Kanana Tented Camp
  • Xigera Camp
  • Savute Elephant Camp
  • Chobe Chilwero Lodge
  • Falls Hotel
Spring gerust eens binnen voor meer informatie. We helpen je graag verder!