Namibië: land van woestijnen & eindeloze schoonheid

Afrika graag on the road verkennen? Dan is Namibië met zijn uitgestrekte, desolate en onherbergzame gebieden, de ideale bestemming voor een luxe safari. Je beleeft hier heel wat: kuierende giraffen en blinkende zoutpannen, gemsbokken in de Namib woestijn en kolonies van wel 100.000 zeerobben. Namibië wordt wel eens het ‘Afrika voor beginners’ genoemd. En als dat waar is, dan is dit land alvast een veelbelovend begin naar meer. 

Is Namibië jouw droombestemming?

Luxe Safari Namibië Kaart Afrika | Luxe Safari

In de kijker

Namibië en Zuid Afrika per luxe trein

16 dagen

jouw luxe safari in Namibië

Typisch aan Namibië? De uitgestrekte landschappen, vele nationale parken en wildreservaten met een grote diversiteit aan wildleven. Een luxe safari Namibië zit vol kleurrijke contrasten die je uitnodigen om te proeven, te genieten en te fotograferen.

Namibië telt twee grote woestijnen. Er is de Namibwoestijn, nog niet heel zo lang op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, is de oudste woestijn op onze planeet.  De Kalahariwoestijn is dan weer een uitgestrekt en schaars begroeide savanne, over verschillende buurlanden heen.

Namibië verzamelde door de loop der jaren tal van culturele invloeden, die samen bijdragen aan de unieke sfeer van dit land. Maar het was de uiteindelijke onafhankelijkheid in 1990 die Namibië zijn multiculturele karakter liet ontwikkelen.

meer weten? Lees onze reisverslagen

Namibië is zowel gekend om zijn afgelegen en intieme lodges, als de interactie met de inheemse bevolking en de dieren. Geen wonder dat dit land uitgroeide tot een bekende safaribestemming. Op zoek naar unieke en eindeloze mogelijkheden om te genieten van het natuurlijke en culturele erfgoed? Dan zit je gebeiteld met een luxe safari naar Namibië.

Een reis door Namibië is een aaneenschakeling van prachtige extremen. Dit uitgestrekte en dunbevolkte gebied is een van de veiligst bereisbare landen ter wereld. En met gemiddeld 300 dagen zon per jaar ook het hele jaar door een topbestemming.