nr. 1 voor jouw luxe safari

Namibië

Ik bezocht Namibië al drie keer, en elke keer ben ik opnieuw verrast hoe mooi de natuur hier is.
Het is een land van zandduinen, woestijn, wildparken en prachtige steden zoals Swakopmund dat je met de auto zelf kan ontdekken.

Waterberg

Na een lange vlucht, rechtstreeks vanuit Frankfurt, maken we kennis met onze gids. We rijden ineens naar de Waterberg Area, ook wel Otjiwarango genoemd. In deze regio ten noorden van Windhoek is de kans groot dat je cheetah’s zal zien, want hier huist een gigantische populatie. Omdat hier ook leeuwen en luipaarden vertoeven is de concurrentie groot… zorg dus zeker dat je je fototoestel klaar hebt! Okonjima is een erg rustig natuurreservaat waar katachtigen beschermd worden in opvanghuizen. Het meest spectaculaire van ons bezoek hier was het oogcontact met de cheeta’s, je komt zo dichtbij, en ze lijken zo schattig. We overnachten hier in Okonjima Safari Lodge die bestaat uit drie verschillende verblijfsmogelijkheden. Het Bush Camp met luxe safari chalets. Vanuit je kamer heb je eindeloos uitzicht op de savanne en geniet je van de rust en stilte. De Honeymoon Suite, met 180 graden uitzicht op de omgeving. En Plains Camp met Bush of Mountain View.

Damaraland

Damaraland is het minst bevolkte gebied van Namibië en wordt voornamelijk bewoond door de Damara’s. Een volk dat vroeger ook wel de naam Hottentotten kreeg omdat ze aan taal hadden met klikken. Dit gebied varieert erg veel van landschap. Zo heb je in het zuiden rotstekeningen bij Twyfelfontein achtergelaten door de bosjesmannen. Dit dateert van voor 3300 voor Christus, het maakt je stil als je de rijke geschiedenis van dit land leert kennen.Je kan hier ook een safari doen en zo op zoek gaan de woestijn olifant en de zwarte neushoorn. Dichtbij Twyfelfontein heb je een ander natuurfenomeen, de Burnt Mountain. We bezoeken dit met zonsopkomst, je kan ook een bezoek brengen bij zonsondergang. De combinatie van het licht met het landschap levert een prachtig kleurenpalet van rood, oranje, grijs en paars op. Er zijn hier nog veel bezienswaardigheden zoals de monoliet Vingerklip, het Versteende Woud, Welwitschia mirabilis, planten van meer dan 1000 jaar oud.Slaap hier in een tented camp. Dat is een van de meest exclusieve manieren om te overnachten in Afrika. Je wordt één met de natuur. Luister naar de geluiden van de vogels, het geritsel van de bladeren, de geur van de woestijn… en dat allemaal in een luxe omgeving die respect heeft voor de omringende fauna en flora. Geniet ’s avonds van een knetterend kampvuur en neem ’s morgens ‘bucket shower’.

Swakopmund

De stad aan de kust die het imago heeft van een liefelijke kustplaats is omgeven door onherbergzame natuur. Het geeft de impressie van een oase met winkels en souvenirshops. Het is geen strandbestemming maar de levendige zeehonden lokken je wel op het strand.We slapen hier in The Delight. Dit is een moderne accommodatie waar lokaal geïnspireerde accenten de band met het land behouden. De bar van het hotel is ideaal om na een lange dag of een uitdagende inspanning van een verfrissende cocktail te genieten. Het leuke aan deze plek is dat je kennis maakt met andere reizigers die het land op hun manier doorkruisen.

Sossusvlei

De Aub en de Tsauchab, twee rivieren die een wig in de zandduinen gemaakt hebben. Je betreedt Sossusvlei via Sesriem, vanaf hier loopt een weg 65 kilometer richting de zee met aan beide kanten enorme zandduinen. Ik kan je garanderen dat dit echt een uitdaging is om te beklimmen, maar eens boven is het uitzicht echt de moeite. Laat je dus vooral niet afschrikken door deze fysieke uitdaging maar doe het wel in de ochtend.Overnachten doen we hier in het prachtige Desert Homestead The Outpost, een vernieuwde lodge met vrijstaande bungalows in natuursteen. Het leuke aan deze lodge is de sundowner drink. Je kan dan na een intensieve dag vol activiteiten de ondergaande zon bewonderen.

Namib Naukluft National Park

Dit natuurgebied is enorm groot en is één van de betere voorbeelden wat natuurbescherming in het zuiden van Afrika betreft. Hier werken erg ervaren gidsen die dagen kunnen vertellen over de extremen en de schoonheden van het gebied. Ze weten alles over de manier waarop plantensoorten zich aanpassen aan de droogte, hoe vogels zich voortplanten in deze regio en hoe antilopen, springbokken en gemsbokken zich gedragen.Je kan hier slapen in Wolwedans Dune Lodge. Deze lodge is een unieke natuurervaring door de opbouw ervan op houten platformen die een maximum aan privacy garanderen in de open natuur. Elk moment is anders, je zou hier een hele dag op het terras van je lodge kunnen zitten. Het leuke aan deze lodge is ook de variatie aan activiteiten zoals natuurritten door de oranjekleurige duinen, eindeloze grasvlaktes en ongerepte berglandschappen. De prachtige Onyx lopen hier vrij rond.

De mooiste verblijfplaatsen

We logeerden in hele mooie lodges:
  • Okonjima Bush Camp
  • Mobile Camp-Huab Under Canvas
  • Mowani Mountain Camp
  • The Delight
  • Desert Homestead Outpost
  • Wolvedans Dune Camp
Wil je meer weten over de mogelijke rondreizen in Namibië of een self-drive doen? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren of spring gerust eens binnen voor meer informatie, wij helpen u graag verder.