Kenya: massamigratie in de savanne

Als je aan luxe safari in Afrika denkt, denk je wellicht aan een acaciaboom op een eindeloze savanne, waar enkele leeuwen verkoeling zoeken in de schaduw. Kenya is een land op de evenaar met een grote verscheidenheid aan landschappen: van parelwitte stranden aan de Indische Oceaan tot uitgestrekte savannes tegen de achtergrond van met sneeuw bedekte bergen. Deze verschillende habitats zorgen voor een rijk en gevarieerd wildleven. 

Is Kenya jouw droombestemming?

Luxe Safari Kenya Kaart Afrika | Luxe Safari

jouw luxe safari in Kenya

  • Een rijke dierenwereld, nog het meest indrukwekkend tijdens de massamigratie in de Masai Mara (eind juli en augustus)
  • Het Victoriameer laat een heel andere, maar minstens zo boeiende kant van Kenia zien
  • De twee tegen elkaar botsende tektonische platen van Great Rift Valley, gepaard met prachtig natuurgeweld
  • Witte zandstranden, koraalriffen en zeeschildpadden in Watamu Marine National Park
  • Relaxen in bekende badplaats Mombasa
Kenya heeft ook een rijk cultureel erfgoed en herbergt enkele van Afrika’s meest bekende volkeren zoals de Masai. ‘Hakuna Matata’ is dankzij de Lion King een Shwahili uitdrukking die wereldwijd bekend is.
 
Kenia is ook het land van het natuurgebied Masai Mara. De trek van immense kuddes wilde dieren met de grote roofdieren in hun kielzog is legendarisch. Niet voor niks is Kenya daarom een van de bakermatten van safarireizen zoals we die nu kennen. 

meer weten? Lees onze reisverslagen

Reisverslag

Kenya

De overvloed aan wildleven heeft Kenya te danken aan zijn voortrekkersrol in de strijd tegen stropers en de introductie van een duurzaam beheer van zijn natuurlijke rijkdommen. Al in de jaren 70 en 80 nam Kenya doortastende maatregelen om neushoorns en olifanten te beschermen. Daarom is Kenya vandaag een perfecte plaats voor een luxe safari. 

Terwijl we het park buiten rijden, spotten we totaal onverwacht nog drie leeuwen. Dit is het leuke aan safari, je weet nooit wat er plots zal gebeuren.

Tina - Brasschaat Travel