nr. 1 voor jouw luxe safari

Kenya

Een rondreis in Kenya, dat is safari, dat is de Kilimanjaro, dat is cultuur, dat is iets om nooit te vergeten!

Eens je in Kenya bent geweest, laat het je nooit meer los. De mensen, de landschappen, de verscheidenheid. Alles is er prachtig! Je bezoekt traditionele stammen zoals de Masai Mara en ontdek je de Big Five in al zijn glorie.

Amboseli National Park & Kilimanjaro

We reizen naar Amboseli National Park, dat ligt aan de voet van de Kilimanjaro en is de hoogste berg van Afrika. We hadden geluk om de top te kunnen bewonderen want vaak is die bedekt door mist of wolken. Hier hadden we de kans om veel wilde dieren te zien tijdens de safari. Al heb je dat honderden keren gedaan, het blijft werkelijk keer op keer een unieke belevenis! Omdat we reizen in juni, waren er enorm veel babydieren, wat super is om te zien. Een baby olifant of giraf die probeert op z’n pootjes te staan of een pasgeboren leeuw die ligt te slapen onder de bomen. In Amboseli zagen we kuddes olifanten, die hebben prachtige slagtanden in Kenya, maar ook zebra’s, struisvogels, hyena’s, waterbokken, gnoe’s, buffels, wrattenzwijnen, nijlpaarden en heel veel verschillende vogelsoorten. En dit was nog maar het begin… Tip: voor de sportievelingen onder jullie, boek een paar dagen extra en beklim deze impressionante berg!  

Masai & Lake Nakuru

Tijdens een reis aan Kenya mag een bezoek aan een Masai dorp zeker niet ontbreken. De bewoners van deze dorpen, de Masai, slaagden erin om hun eeuwenouden gebruiken te bewaren. Ze dragen rode kleding en zowel de mannen als de vrouwen dragen veel sierraden. Daaraan kan je zien of ze al dan niet getrouwd zijn. Het meest spectaculaire aan deze stam is dat ze heel luid zingen terwijl ze enorm hoog springen. Op hun zelfgemaakte flip flops uit autobanden springen ze een heel eind de lucht in om te tonen hoeveel kracht en uithoudingsvermogen ze hebben. Probeer maar eens mee, een uurtje fitness is hier niets tegen. Na dit sportieve en culturele bezoek aan de Masai reizen we via de Great Rift Valley verder naar Lake Nakuru. Dit Nationaal Park werd opgericht om in de jaren tachtig van de vorige eeuw de uitstervende neushoornpopulatie tegen te gaan. Bij het binnenrijden van Lake Nakuru National Park zagen we na enkele meters een leeuw, rustig in de boom luieren… Dat is niet zo bijzonder vertelde George, onze gids, als je weet dat er een beetje verder een dode zebra licht. De leeuw heeft in de nacht zijn prooi geslagen en moet daar nu even van bekomen. En ’s nachts wordt het gras erg nat waardoor de leeuwen in de bomen kruipen. Als je de kans hebt om dit te zien, pas dan op dat de koning van de jungle zeker genoeg gegeten heeft. Het park staat bekend voor het meer. Daar zagen we wel een miljoen flamingo’s. En dat kan, want tijdens het hoogseizoen loopt dit aantal op tot wel twee miljoen. De volledige oppervlakte kleur licht roze, een prachtige foto! We zagen nog meer dieren zoals een neushoorn! Jammer genoeg zijn ze erg zeldzaam, dus hiervoor moet je echt geluk hebben. Bij het buiten rijden van het park hebben we nog drie leeuwen in bomen gespot, totaal onverwacht maar dat is het leuke aan safari. Je weet nooit wanneer je een dier zal tegenkomen of wat er zal gebeuren!

Kakamega Regenwoud

Na de safari bezoeken we het ongerepte Kakamega regenwoud. Wat een prachtige natuur met volledig authentiek bewaarde landschappen. We logeerden in de aller gezelligste lodge van de streek, Rondo Retreat Centre, waar we per vijf kamers een huisje hadden met een living en open haard. Schoenen moesten we op de veranda laten staan en tegen dat we van onze natuurwandeling terugkwamen, was de open haard lekker warm voor een tasje thee in de zetel. De natuurwandeling was magnifiek met een oneindige diversiteit aan bloem-, plant- en boomsoorten die wij uiteraard in België niet kennen! Hier gedijen zo’n 300 vogelsoorten en zo’n 400 vlindersoorten. De volgende ochtend was er een fietstocht voorzien achterop de fiets bij locals, een attractie voor ons maar evengoed voor hen, lachen dat we hebben gedaan!

Masai Mara National Park

De natuuronderbreking in het regenwoud was de ideale afwisseling in een rondreis waar dieren en natuur centraal staan. Zo heb je ook een idee van de natuur in regenwouden. De volgende stop is het Masai Mara National Park in het Keniaanse gedeelte van de Serengeti. Een klein probleem onderweg want de weg was weg… Weggespoeld door de regen. En ook dat is Afrika, je weet nooit wat er zal gebeuren maar dat maakt het avontuur eens zo leuk! Via een alternatieve route zijn onze busjes door de modder geraakt.Terwijl onze chauffeur de toegangsgelden regelde, zagen wij op nog geen honderd meter verder een kudde olifanten staan. We zijn te voet dichterbij geraakt en hoorden de dieren ademen en grazen! De landschappen zijn er schitterend, je kan er wel honderden kilometers ver zien, heuvels, bomen, vlakten, het is werkelijk om stil van te worden… De volgende dag, of zeg maar nacht, maken we ons klaar voor een vroege ‘game drive’ en hebben we de kans om nog enkele nachtdieren te spotten en de dieren te zien ontwaken. De laatste grote verrassing was een ontbijt naast de rivier vol nijlpaarden! Die geluiden en zichten van nijlpaarden die bek met bek aan het vechten of spelen zijn, wauw! Of ze liggen rustig te slapen en staan plots op om zicht te verplaatsen in het coole water.

Pelikanen in Lake Naivasha

We eindigden deze rondreis in Lake Naivasha waar we tijdens een boottocht een groep pelikanen tegenkomen. Ook enkele arenden beletten zich niet om even langs ons te paraderen. Zelfs als je geen vogelliefhebber bent, zijn er honderden soorten te spotten in Kenya die allemaal verschillend zijn van kleur of grootte. Ik weet zeker dat je er aandacht aan zal besteden! Ook de stille lagunes die bedekt zijn met waterlelies zullen zeker opvalles tijdens je bezoek hier.

De mooiste lodges

Slapen doe je op de meest idyllische plekken van het gebied, wij bezochten:
  • The Norfolk Hotel
  • Amboseli Serena Lodge
  • Flamingo Hill Tented Camp
  • Rondo Retreat Centre
  • Mara Serena Lodge
  • Naivasha Sopa Lodge
Wil je graag meer informatie over Kenya? Spring dan gerust eens binnen, we helpen je graag verder voor meer informatie!