nr. 1 voor jouw luxe safari

Oeganda: oog in oog met de berggorilla's

Afrika’s hoogste bergketen (Rwenzori), ’s werelds langste rivier (Nijl) en het grootste meer (Victoria-meer) van het continent. Oeganda, pal op de evenaar, is een land van superlatieven. Absoluut hoogtepunt van een luxe safari naar Oeganda is ongetwijfeld een ontmoeting met de zeldzame berggorilla’s. Verder kan je ook chimpansees, olifanten, leeuwen, diverse antilopesoorten en veel vogels spotten.

Is Oeganda jouw droombestemming?

Luxe Safari Oeganda Kaart Afrika | Luxe Safari

jouw luxe safari in oeganda

Het Bwindi Impenetrable National Park is de thuis van bijna de helft van de nog overlevende berggorilla’s ter wereld. Hier leven naar schatting 340 gorilla’s, ongetwijfeld Oeganda’s grootste toeristische troef. Ook het gebied op zich is spectaculair: 331 km² aan steile bergen en regenwoud. Een van de grootste populaties chimpansees van Oost-Afrika vind je dan weer in het Kibale National Park.

Wat velen misschien zal verrassen, is dat de Nijl in Oeganda ontspringt. Maak indrukwekkende boottochten op de Nijl, Kazinga Channel en Lake Mburo, trek door tropische regenwouden, wandel langs meren en dorpjes. Of beklim misschien een vulkaan.

meer weten? Lees onze reisverslagen

Het meest vredige plekje van Oeganda? Dat is zonder twijfel Lake Bunyonyi, letterlijk ‘plaats vol kleine vogels’. Het water van dit meer omhelst 29 eilanden en vormt zo een magisch stukje Afrika. Hier zijn vogels en hun gefluit je enige gezelschap in de ochtendmist …

Chillen tijdens je luxe safari Oeganda? Dan moet je hier zijn.

Een stevige wandeling in Bwindi Impenetrable National Park brengt ons bij een familie gorilla's. Je hoort ze in de verte spelen, ze maken geluid, de spanning bouwt op als we dichterbij komen, en dan plots, daar heb je ze... een onbeschrijfelijk moment.