nr. 1 voor jouw luxe safari

Oeganda

“Gorilla’s in de mist”

Het meest spectaculaire aan Oeganda zijn de ongekende schoonheden van de natuur. Zeldzame diersoorten verblijven in ongerepte natuurparken met zeldzame flora. Ontdek leeuwen die in bomen hangen, nijlpaarden, olifanten, en de unieke berggorilla’s.

Kibale National Park & Queen Elisabeth National Park

Na een vlucht vanuit Brussel, via Kigali komen we aan in Entebbe waar we de eerste nacht in Oeganda zullen verblijven. Onze eerste dag doen we rustig aan, we genieten samen van het uitzicht en blikken vooruit op wat deze reis ons zal brengen. De volgende dag trekken we naar de regio van de kratermeren, Kibale National Park. Dit is de woonplaats van de grootste populatie primaten, Chimpansees. Vlakbij Kibale NP ligt Queen Elisabeth NP waar we het Kazingakanaal afvaren. Hier geef je ogen dan weer de kost met nijlpaarden en krokodillen. Ze zeggen altijd dat je nooit tussen een nijlpaard en het water mag komen, hier is dat een uitdaging. Hier zitten er zoveel samen. Selfie met een van hen moet zeker lukken! We overnachten in Mazikwe Valley Lodge. Met zicht op het Queen Elisabeth NP. Het personeel is heel gastvrij.

Ishasha Sector & Bwindi National Park

De Ishasha regio is erg bekend om de ‘tree climbing lions’. Deze leeuwen klimmen in bomen en hangen hun poten rond de takken waar ze zich comfortabel nestelen voor een dutje, of hun prooi in de gaten houden. Dit is prachtig om te zien. De volgende dag is het moment aangebroken waar iedereen zolang naar heeft uitgekeken. We rijden verder richting het zuidwesten van het land waar we het ondoordringbare tropische woud van Bwindi zullen betreden. Hier gaan we op zoek naar berggrorilla’s, iets waar we al de hele reis naar uitkijken. Alvorens deze spannende uitdaging aan te gaan krijgen we een uitgebreide briefing over hoe we ons moeten gedragen in het park. De hoeveelheid zeldzame planten-, vogel- en diersoorten en het ecosysteem staan op de lijst van Unesco-natuurerfgoed. Er leven zo’n 290 gorilla’s in het park en trekken rond in groepjes van ongeveer acht. Wanneer we onze tocht starten legt de gids uit dat het moeilijk in te schatten is hoelang de zoektocht zal duren. We hebben geluk want na twee uurtjes wandelen in het NP doet de gids teken dat ze dichterbij komen. Eerst horen we geritsel, de geluiden komen dichter, en dan plots, daar heb je ze. Het is een onbeschrijfelijk moment. We mogen niet te lang en ook niet te dicht bij de dieren komen om hen te beschermen. We zien ook kleintjes spelen in het gras. Na de trektocht en het bezoek krijgen we een certificaat als bewijs dat we gorilla’s gezien hebben. We overnachten hier in Mahogany Springs Lodge. Een gezellige lodge waar je lekker kan eten en door het personeel in de watten wordt gelegd.

Lake Mburo

Langs een mooie panoramische route door het koninkrijk Ankolé rijden we naar het Mburo meer. We vertrekken aan de aanlegsteiger van Rwonyo om nijlpaarden en vogels te gaan spotten. De beste manier om de diversiteit van deze plek te ontdekken is vanop een boot. Een boottochtje duurt ongeveer twee uur, ideaal om te genieten van de fauna en flora van deze plek. Oeganda is een prachtig land met enorm lieve mensen en prachtige natuur. Het is niet de meest voor de hand liggende bestemming maar we raden iedereen die houdt van ongerepte schoonheden aan om naar hier te komen.

Overnachten

We verbleven in mooie lodges:
  • Papaya Lake Lodge
  • Katara Lodge
  • Mazike Valley Lodge
  • Enjojo Lodge
  • Ishasha Jungle Lodge
  • Mahogany Springs Lodge
  • Rwakobo Rock Lodge
Voor meer informatie over deze reis kan u steeds bij ons terecht. We helpen je graag om jouw Oeganda-reis om maat samen te stellen.