Zimbabwe: Victoria Falls en verrassend werelderfgoed

Zimbabwe is een onvervalste pionier op vlak van safari’s in zuidelijk Afrika. De natuurgidsen in dit land voldoen aan de hoogste standaard in Afrika. De safari mogelijkheden zijn hier trouwens heel uitgebreid. In open voertuig, te voet door de bush, met de kano op de Zambezi rivier of Lake Kariba. En een luxe safari in Zimbabwe heeft een extra troef: Victoria Falls, een wonder der natuur.

Is Zimbabwe jouw droombestemming?

Luxe Safari Zimbabwe Kaart Afrika | Luxe Safari

jouw luxe safari in Zimbabwe

In Zimbabwe vind je een grote verscheidenheid aan UNESCO Werelderfgoed. Zoals de unieke natuur van Mana Pools National Park en Victoria Falls. De watervallen behoren tot de grootste spektakels op aarde. En hoewel Zambia en Zimbabwe dit delen, is Victoria Falls een belevenis op zichzelf.

Voor meer memorabele landschappen en wildobservaties trek je best naar de nationale parken van Hwange, Matusadona, Gonarezhou of Mana Pools. Zimbabwe bestaat maar liefst voor 13 % uit beschermd natuurgebied. Van de granieten heuvels in Matobo tot de kronkelende rivieren in de oostelijke hooglanden.

MEER WETEN? LEES ONZE REISVERSLAGEN

Op vlak van cultureel erfgoed is er het Great Zimbabwe National Monument waar je een glimp opvangt van oude beschavingen. Minder gekend, maar archeologisch minstens even boeiend zijn Khami Ruins en Matobo Hills. Hier vind je trouwens het graf van Sir David Livingstone.

We rijden de lodge binnen en worden verwelkomt door een luipaard, we vertrekken op safari en de leeuwen wensen ons een leuke dag. In Mana Pools komen wilde dieren samen op zoek naar water zoals mensen bij de bakker. Ik denk nog elke dag aan deze safari.