nr. 1 voor jouw luxe safari

Botswana | Fly-in Okavango Delta & Moremi Game Reserve

De Okavango Delta, gelegen in Botswana, is een regio van ongekende schoonheid en unieke biodiversiteit. Als ’s werelds grootste binnenlandse delta is het een ware oase van leven in het droge landschap van de Kalahari. De mokoro, een traditionele uitgeholde boomstam, is het favoriete en meest authentieke vervoermiddel in dit gebied. Terwijl de stok zachtjes in het water plonst en het riet zachtjes ruist in de wind, word je omgeven door een gevoel van rust en sereniteit, ver weg van de drukte van de bewoonde wereld.

De Okavangorivier, afkomstig uit de hooglanden van Angola, voegt een uniek karakter toe aan dit landschap wanneer het zich vertakt en verspreidt over de delta. Met een oppervlakte van 15.000 km² biedt het een labyrint van waterwegen, moerassen en idyllische eilandjes, waar palmbomen en papyrusplanten gedijen in overvloed. De talrijke kleurrijke vogels die hier leven, dragen bij aan de betoverende sfeer van deze natuurlijke schat.

Het Moremi Game Reserve is een van de meest gerenommeerde wildreservaten in Botswana en staat bekend om zijn ongerepte schoonheid en overvloed aan wildlife. Het reserve beslaat een groot deel van de oostelijke Okavango Delta en is genoemd naar Chief Moremi III van de Batawana-stam.

Wat het Moremi Game Reserve zo bijzonder maakt, is de variatie in landschappen binnen het reservaat. Van uitgestrekte savannes tot dichte mopanebossen en rietvelden, het biedt een thuis aan een breed scala aan diersoorten.

In termen van fauna herbergt het reserve een ongelooflijke diversiteit, waaronder de beroemde Big Five (leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn), evenals tal van andere roofdieren zoals cheeta’s, hyena’s en wilde honden. Daarnaast zijn er ook tal van herbivoren te vinden, zoals giraffen, zebra’s, impala’s, kudu’s en nog veel meer.

Vogelliefhebbers zullen ook hun hart ophalen in Moremi, met meer dan 400 vogelsoorten die het gebied thuis noemen. Van majestueuze roofvogels zoals arenden en gieren tot kleurrijke watervogels en kleinere zangvogels, er is altijd wel iets interessants te zien voor vogelaars.

Bezoekers kunnen genieten van verschillende activiteiten in het Moremi Game Reserve, waaronder game drives, boottochten en zelfs wandelsafari’s in bepaalde delen van het reservaat. De natuurlijke schoonheid en overvloed aan wildlife maken Moremi Game Reserve een must-visit bestemming voor iedereen die op zoek is naar een onvergetelijke safari-ervaring in Botswana.