nr. 1 voor jouw luxe safari

Tanzania

Tanzania is prachtig! Heel Afrikaans, hier kan je ongelooflijk veel wilde dieren zien, genieten van eindeloze natuur en word je omringd door super lieve mensen.

West Kilimanjaro & Tarangire National Park

Vanuit Amsterdam vlieg je rechtstreeks op de internationale luchthaven Kilimanjaro. Bij aankomst ’s avonds nemen we een transfer naar Ndarakwai Ranch, een privé concessie van 4.500 hectare groot, gelegen aan de voet van West Kilimanjaro. Hier maakten we na het ontbijt een wandelsafari met gids. Heel leuk om eens een safari te voet te doen! We zagen olifanten, buffels en giraffen. Na de ochtendsafari rijden we richting Tarangire National Park. Een heel mooi en uitgestrekt gebied met machtige baobabs en grote kuddes olifanten. Hier zagen we ook antilopen, waterbokken en prachtige vogels!

Lake Manyara National Park

We zetten onze reis verder naar Maramboi Tented Camp aan Lake Manyara National Park voor overnachting. Hier is safari dan weer helemaal anders omdat het meer hier altijd de hoofdrol speelt. Het nationale park is 330km² groot waarvan het meer 230km² in beslag neemt! Hier geef je de ogen de kost met flamingo’s, hamerkopjes en ook pelikanen, maraboes en bavianen.

Ngorongo Krater

Na deze safari bezoeken we de hoogvlakte van Karatu met een overnachting in Ngorongoro Exploreans Lodge. Na het ontbijt vertrekken we naar de Ngorongoro krater. Een halve dag safari in de 260km² grote en 610m diepe Ngorongoro Crater. Hier zijn geen woorden voor, dit is gewoon prachtig! Dit is de grootste nog intact zijnde krater ter wereld! Sinds begin 2006 zijn safari’s van een hele dag verboden omwille van vervuiling en behoud van het fragiele ecosysteem. Naast de uitzonderlijke schoonheid van het landschap, is de eerste indruk vanop de bergkammen prachtig en een safari op deze uitzonderlijke plaats is dan ook onvergetelijk. Na de safari overnachten we in AndBeyond Ngorongoro Crater Lodge. Deze lodge is al even uniek als de locatie. Met de spectaculaire locatie op de bergkammen van de krater! Deze ervaring kan ik gewoonweg niet omschrijven en moet je zelf ontdekken.

Zuidelijke Serengeti

Vervolgens reizen we verder richting de Zuidelijke Serengeti met picknick voor onderweg. Deze streek staat bekend om zijn hoge concentratie aan katachtigen en ja hoor, aan de toegangspoort van Serengeti National Park maken we al een eerste kennismaking met de koning van de jungle: de leeuw! We slapen in Lake Masek Tented Camp. Een prachtig tentenkamp met aandacht voor de natuur en haar omgeving. Alle safari’s worden per 4×4 uitgevoerd met een dak dat omhoog kan. Leuk om ook tijdens de safari te kunnen rechtstaan en de geuren en kleuren in ons op te nemen. De landschappen in de Serengeti zijn zeer gevarieerd. Er zijn weidse vlakten, eilandjes met kleine rotsformaties en acacia bomen. Leeuwen, cheeta’s, nijlpaarden, wildebeesten, zebra’s, giraffen, gazellen, oryx, buffels en impala’s kom je hier allemaal tegen. Na deze reeks aan safari’s in de centrale Serengeti, rijden we verder tot het luxueuze semipermanente tentenkamp van AndBeyond Serengeti Under Canvas. Een overnachting in een ‘tent’ is dé ultieme safaribeleving! Hier hoort u ook ’s nachts de dierengeluiden en kan u genieten van de omgeving in zijn puurste vorm. Het einde van de reis is in zicht, jammer want ik wil altijd langer blijven in Afrika… Contacteer me gerust voor meer informatie. We zijn altijd bereid om je verder te helpen!