nr. 1 voor jouw luxe safari

Zuid-Afrika & Mozambique

Zuid-Afrika combineren met Mozambique dat is relaxen aan witte stranden, de beste wijnen proeven, citytrippen in Kaapstad, spotten van wilde dieren en nog zoveel meer.

In Zuid-Afrika kan je op safari, kan je de prachtige tafelberg fotograferen en slapen tussen wijnvelden. Reis verder naar Mozambique en geniet van de mooiste stranden, de rust van de natuur onder en boven water.

Glorieuze Cape Town

Wanneer we ’s avonds aankomen in Kaapstad, er is een uurtje verschil met het thuisfront, installeren we ons in Queen Victoria Hotel in The Waterfront. We kunnen er bij aankomst niet van genieten maar de dag nadien ontdekken we de stad in al haar glorie. De groene bergen, valleien en machtige vergezichten worden afgewisseld met uitgestrekte stranden en sfeervolle vissersplaatjes en de majestueuze Tafelberg op de achtergrond. We vertrekken langs de Atlantische kust en de 12 Apostelen en rijden vervolgens langs Camps Bay, Hout Bay en bezoeken kleurrijke vissersdorpjes. We brengen nadien ook een bezoekje aan de badplaats Noordhoek omdat die zo bekend is voor liefhebbers van watersporten. Van hieruit zetten we de route verder naar Kaap de Goede Hoop waar prachtige fauna en flora je ogen de kost bieden. We bezoeken ook het meest zuidelijke punt van Afrika: Cape Point. De wind blaast door onze haren en we snuiven de geur van de zee op.

Onthaasten in Grootbos Nature Reserve

Grootbos is gelegen in Gansbaai, bekend voor het spotten van walvissen, tussen juli en december, en witte haaien. We stoppen onderweg om een pinguïnkolonie te bezoeken. In de namiddag trekken we naar het strand voor een sundowner en met een beetje geluk spotten we vanop het vaste land walvissen. Het is nooit gegarandeerd dat je er te zien krijgt maar tijdens deze periode van het jaar komen ze naar deze regio om hun jongen er groot te brengen. Je kan ook met een helikopter vliegen boven deze regio en op die manier walvissen proberen spotten. We overnachten in een van de mooiste lodges die ik ooit gezien heb: Grootbos Private Nature Reserve. Waar de Atlantische en de Indische Oceaan samenkomen, harmoniseer je met de natuur. Wist je dat deze lodge op de lijst staat van National Geographic Unique Lodges of The World? Tip: ontdek het Foundation Project van Grootbos dat de lokale bevolking leert hoe ze de vegetatie kunnen beschermen.

Wijn proeven in Stellenbosch

De rit van Grootbos naar Stellenbosch duurt ongeveer twee à drie uur. Maar eens aangekomen dompelen we ons onder, letterlijk en figuurlijk, in de wereld van Zuid-Afrikaanse wijnen. We bezoeken Paarl en Stellenbosch maar aarzel zeker niet om ook Franschhoek te bezoeken. Deze drie stadjes staan allemaal in het thema van druiven en wijnproductie. We zouden hier langer willen blijven en nóg meer wijn willen proeven maar zetten onze reis verder richting Durban voor een safari. Want, ja wat is Afrika zonder safari?

The Big Five in Phinda & Sabi Sand

We moeten weer richting Kaapstad waar we een binnenlandse vlucht nemen naar het noorden. Het Phinda wildreservaat dat zich uitstrekt over 23.000 hectaren en in de buurt van de kustlijn van de Indische Oceaan ligt bestaat uit maar liefst zeven verschillende ecosystemen. De ideale woonplaats du voor The Big Five, andere wilde dieren en meer dan 380 vogelsoorten. Tijdens onze tochten op zoek naar wild worden we altijd begeleid door ervaren rangers die ons tot in de details meer vertellen over het leven van de dieren. We reizen verder richting Sabi Sand waar we zullen overnachten hier in mijn ultieme favoriet: &Beyond Kirkman’s Kamp. Maar eerst gaan we op zoek naar de katachtigen.

Relaxen in Mozambique

Na inspanning komt ontspanning. We vliegen van Skukuza naar Vilanculos waar drie helikopters ons brengen naar Benguerra Island. Dit eiland is een mini versie van Afrika door de dichtbegroeide bossen, zoetwatermeren en tropische vogels in het binnenland van het eiland. De stranden zijn er parelwit en met de turquoise wateren is het puur relaxen hier. Het uitgestrekte koraalrif en het waterleven zijn een paradijs voor wie houdt van duiken en snorkelen. Wil je meer te weten komen over deze boeiende reis? Contacteer ons dan voor meer informatie of spring gerust binnen. We helpen, je graag verder.